Het coronavirus leidt tot veel vragen, veel regelingen worden op dit moment verder uitgewerkt.

Het coronavirus leidt tot veel vragen, veel regelingen worden op dit moment verder uitgewerkt.

Het coronavirus leidt tot veel vragen, veel regelingen worden op dit moment verder uitgewerkt.

Wel heeft de Belastingdienst heeft een update op de website gezet over Bijzonder uitstel van betaling. Zie voor meer informatie op:

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/ondernemers/content/coronavirus-belastingmaatregelen-om-ondernemers-te-helpen.

Houd de site van de KVK https://www.kvk.nl/corona/ goed in de gaten. Dit is een betrouwbare site die de ontwikkelingen en wijzingen goed doorvoert op de site.

De regeling Werktijdverkorting is stopgezet als ‘corona-maatregel’. Hiervoor in de plaats introduceert het kabinet de tijdelijke maatregel Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De hoofdlijnen van deze regeling zijn bekend, maar op dit moment is het afwachten hoe de regeling verder precies uitgevoerd gaat worden. Voor informatie en om te kunnen zien wat de voorwaarden van NOW-regeling zijn, verwijzen wij u naar de volgende site: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/ww-uitkering/vraag-en-antwoord/aanvragen-werktijdverkorting-en-ww-uitkering-personeel

Wanneer u nog geen eHerkenning niveau 3 voor uw bedrijf heeft, willen we u adviseren om dit zo snel mogelijk aan te gaan vragen. De aanvraag voor de NOW-regeling zal namelijk straks waarschijnlijk via eHerkenning moeten worden gedaan. Vaak gaan er een aantal dagen overheen, voordat het aanvragen van eHerkenning geregeld is. Er zijn verschillende leveranciers die eHerkenning aanbieden.

Via de volgende leveranciers kan eHerkenning aangevraagd worden: https://www.eherkenning.nl/leveranciersoverzicht

Voor een uitleg over eHerkenning, zie ook ons nieuwsitem van vorig jaar:  https://www.ahead.nl/eherkenning-is-per-1-november-2019-verplicht-bij-uwv/