Bedrijfsadvies

Online administratie

Sommige ondernemers vinden het prettig om zelf een deel van de financiële administratie uit te voeren. Via het online systeem van AHEAD kunt u overal waar u wilt inloggen en boekhouden. Zo heeft u direct inzicht in uw financiële situatie en houdt u grip op uw onderneming. AHEAD kan met u meekijken wanneer dat nodig is, zorgt voor voor oplossingen of signaleert tijdig ontwikkelingen voor u. Voor meer informatie over de online systemen kunt u kijken op online administratie.

Jaarrekening

Op basis van de online administratie stelt AHEAD de jaarrekening voor u samen, evenals uw belastingaangifte. Met het financiële verslag (de jaarrekening) krijgt u een overzicht van het voorgaande jaar: een goede basis voor de toekomst én de beslissingen die u eventueel wilt maken. Vervolgens kijkt AHEAD met u vooruit en adviseert u over gevolgen van tussentijdse cijfers en over ontwikkelingen die voor uw bedrijf van invloed kunnen zijn. Ook financiële prognoses zijn daarbij belangrijk.

MKB-advies

De MKB-adviseurs van AHEAD kunnen u ondersteunen bij een succesvolle bedrijfsvoering. Hierbij kunt u denken aan het samen uitwerken van uw toekomstplannen in een ondernemingsplan, waarbij investeringen, financiering en de haalbaarheid van het plan aan de orde komen. Of advisering ten aanzien van de juiste ondernemingsvorm. Deze heeft gevolgen voor de belastingen, aansprakelijkheid en uitstraling van uw bedrijf.

Investeringen
Bent u toe aan een laptop, een nieuwe auto, of een update van het kantoor? Elke aankoop boven de €450,- welke langer dan een jaar meegaat, geldt als een investering. AHEAD kan precies voor u berekenen wat uw voordelen zijn.

Financieringsaanvraag
Heeft u investeringsplannen maar geen eigen middelen om deze te financieren? AHEAD kan helpen bij het opstellen van een financieringsplan voor de bank of het opzetten van een crowdfunding project.

Startersadvies

Waar moet ik rekening mee houden? Welke rechtsvorm moet ik kiezen? Hoe start ik een webwinkel? Hoe kan ik aan financiering komen? Als startende ondernemer heeft u veel vragen. Maar ook zekerheden: want vanaf dag één zijn er voordelen te behalen in de keuzes die u maakt. Speciaal voor starters biedt AHEAD de volgende diensten aan;
– het opstellen van een ondernemingsplan,
– hulp of het volledig uit handen geven van administratieve werkzaamheden,
– begeleiding bij eventuele financieringsaanvragen,
– en uiteraard het nodige advies.

Wel of geen ondernemer?
Bent u nog niet helemaal zeker of u klaar bent voor het ondernemerschap? Doe hier de ondernemerschapstest van de Kamer van Koophandel.

Welke rechtsvorm is voor u de beste keuze?
Een eenmanszaak, VOF, maatschap, een BV of een stichting? AHEAD kan u adviseren over de meest geschikte rechtsvorm. De keuze is van groot belang voor uw bedrijf, voor aansprakelijkheid, belastingplichten en financiële voordelen.

Juridisch

Als (startend) ondernemer is het noodzakelijk om juridische zaken, zoals het opstellen van contracten, overeenkomsten en leveringsvoorwaarden goed op orde te hebben. AHEAD kan u helpen bij het opstellen en adviseren waar u rekening mee moet houden.