Administratie

Verplicht

Het is wettelijk verplicht een administratie bij te houden en deze zeven jaar te bewaren. Onder verplicht bewaarde administratie worden álle gegevens van de onderneming verstaan. Dit mag in hardcopy maar ook digitaal.

Het is niet alleen verplicht, het is ook belangrijk een goede administratie bij te houden. Zo heeft u als ondernemer een duidelijk financieel overzicht van uw onderneming, kunt u daarom inspelen op ontwikkelingen en optimaal fiscaal voordeel behalen. AHEAD kan (een deel van) uw administratie voor u verzorgen en werkt met de online softwarepakketten van Reeleezee, Exact en Twinfield.

Zelf boeken / AHEAD kijkt mee

Na uitleg door één van onze medewerkers kunt u zelfstandig uw boekhouding invoeren in een online systeem. Het grote voordeel om zelf de administratie bij te houden is het maximale inzicht van de financiële situatie van uw bedrijf. Op basis van boekhouding kan AHEAD uw BTW-aangifte verzorgen. Dit betekent dat AHEAD ieder kwartaal uw boekhouding controleert en eventueel aanpast als dat nodig is.

Geheel uitbesteden

Administratie is niet ieders favoriete klus. Geheel uitbesteden kan voordeliger zijn dan zelf doen. Dan heeft u ondertussen alle gelegenheid om te doen waar u goed in bent: ondernemen.

BTW-aangiften

Aan het einde van het jaar zullen de jaarstukken worden opgemaakt vanuit de administratie. Als ondernemer kunnen er nogal wat verplichtingen zijn die u aan gaan. Wij hebben ze onder bedrijfsadvies voor u op een rij gezet.

ZZP’ers!

Bent u als zzp-er aan het werk en wilt u uw jaarlijkse boekhouding uitbesteden? AHEAD heeft een compleet zzp-pakket. Dit pakket is inclusief online boekhoudpakket, 4x per jaar BTW-aangifte, online factuurmodule, aangifte inkomstenbelasting, jaarstukken en een vaste contactpersoon voor al uw vragen.