Aanvulling TOGS-regeling: meer groepen ondernemers een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro

Aanvulling TOGS-regeling: meer groepen ondernemers een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro

Aanvulling TOGS-regeling: meer groepen ondernemers een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro

De gezondheidsmaatregelen van het kabinet, die zijn verlengd tot en met 28 april 2020, hebben directe consequenties voor de inkomsten in een aantal specifieke sectoren. Bijvoorbeeld door de gedwongen sluiting van eet- en drinkgelegenheden en evenementen, het verbod op contactberoepen op het gebied van uiterlijke verzorging, annuleringen in de reisbranche vanwege het ‘alleen-noodzakelijke reizen’ advies voor Nederlanders en de verplichting om anderhalve meter afstand te houden.

Via de regeling TOGS kunnen deze specifieke groepen ondernemers sinds vrijdag 27 maart een eenmalige tegemoetkoming van 4.000 euro netto krijgen waarmee ze hun vaste lasten betalen, zoals bijvoorbeeld de huur van een bedrijfspand. Voor doorlopende kosten voor personeel heeft het kabinet andere maatregelen getroffen die ook onderdeel uitmaken van het Noodpakket voor banen en economie.

Het kabinet heeft op 7 april besloten om de TOGS-regeling aan te vullen. Daardoor hebben diverse contactberoepen zoals tattooshops, die zich eerder nog niet konden registeren, omdat ze geen specifieke code in het Handelsregister hadden, toegang tot de TOGS-regeling. Ook zijn kleinere MKB-winkeliers in de food, rijschoolhouders, dienstverlening zoals taxi’s, praktijken van onder andere tandartsen, fysiotherapeuten en toeleveranciers van eet-en drinkgelegenheden of (culturele) evenementen toegevoegd. De bijbehorende SBI-codes zijn nu bekend. Toegevoegde ondernemers kunnen vanaf uiterlijk 15 april 2020 terecht bij de verruimde TOGS.

Vraag de TOGS-regeling hier aan of bekijk de volledige lijst met SBI-codes (.pdf)

Zie voor meer informatie op:
https://www.kvk.nl/corona/togs-4000-euro-voor-direct-getroffen-ondernemers/